Thursday, August 28, 2008

Costco

De zoektocht naar twee nieuwe huisgenoten heeft nog niet zoveel opgeleverd. Van de tien mensen die tot nu toe zijn langsgekomen waren er een heleboel niet echt interessant. Engels kunnen spreken is toch wel een van de minimale eisen voor een huurder. Ook was ik net te laat met het bellen van een geschikte kandidaat - waardoor hij tijd had om al iets anders te regelen.

De tweede huisgenoot, Margie, is maandag ook ingetrokken. We kunnen het goed met elkaar vinden. Gisteren zijn we naar de "in 'n' out" geweest, een hamburgertent langs de snelweg die je alleen in San Francisco vindt. Heerlijke hamburgers en goede friet met kaas en ui eroverheen.... Hmmm. Behalve naar de in'n'out zijn we ook naar de Costco geweest. Costco is een soort groothandelssupermarkt waar je een pas voor nodig hebt om dingen te kunnen kopen. Alles staat in supermegaverpakkingen: zakken rijst van 5 kilo of meer, enorme zakken tortillas van 2,5 kilo, waspoeder per gallon... Ik vind het niet gek dat een hoop Amerikanen zo groot zijn.

Toch valt het me erg mee hoe dik de mensen zijn in San Francisco. Er zijn veel vegetariers, maar ook niet-vegetariers denken hier toch meer na over hun eten dan elders in het land. Dat zeggen ze zelf in elk geval.

De gewone supermarkten in dit land zijn wel geweldig duur. Zelfs met de dollar nu zo laag zijn een heleboel producten nog steeds duurder dan in Nederland.

Ik heb ook al een poosje een telefoon. Als je me wilt bellen: 001(415)323-9460. Ook heb ik hier een rekening geopend, zodat ik makkelijker dingen kan afrekenen. Mijn semi-creditcard (het is eigenlijk een checkings card) heeft een amerikaanse vlag erop en de tekst 'US Pride'. :)

Mijn colleges zijn deze week ook begonnen. De computer science courses die ik tot nu toe heb gehad, Software Development en Language Design zijn allebij geweldig. Ik was ook van plan om twee economievakken te volgen, maar eentje daarvan ga ik zeker laten vallen; het is allemaal net wat te veel. In plaats daar van wil ik een politicologie vak gaan volgen over de opkomende verkiezingen.

Gisteravond had ik een spraakverwarring met een Zweed, waardoor ik dacht dat er iets van de internationale vereniging op de campus was. Ik ging er dus heen en kwam er achter dat het een gewoon college was. We keken naar de tweede man van Obama die vertelde waarom iedereen op hem moet stemmen. Volgende week zullen we het zelfde bekijken van de Republikijnen. Na de tv kwamen er een aantal sprekers die uitlegden hoe het amerikaanse kiesstelsel in elkaar zit. Het sprak me zo aan dat ik me direct heb ingeschreven!

Groetjes uit zonnig Californie!

2 Comments:

Blogger Maaike said...

Damn, jammer zeg dat je nog geen nieuwe huisgenoot hebt. Vooral vol blijven houden denk ik.
Wel nice dat het klikt met je huisgenootje :)

Costco klinkt als een versie van de Makro ;) Maar je -hoeft- niet dik te worden van veel dingen kopen? Voorraden inslaan?

En het klinkt ook alsof je je wel gaat vermaken daar op school ;) Good luck!

August 30, 2008 4:23 AM  
Blogger Wouter said...

This post has been removed by the author.

September 27, 2008 6:30 AM  

Post a Comment

<< Home