Friday, November 28, 2008

Thanksgiving en Black Friday

Donderdag was het thanksgiving, het feest waarin de Amerikanen vieren dat de Indianen hen hebben geholpen in de 17e eeuw toen de toenmalige kolonisten bijna verhongerden. (Om hen vervolgens als bedankje uit te roeien, volgens mijn hosts).

Amerikanen vieren dit op een uiterst Amerikaanse wijze: eten! Zoveel mogelijk eten. Een kalkoen van 8 kilo voor elke familie, gevuld met stuffing (brood met ei en kalkoenvet). Daarnaast hadden we allemaal verschillende hapjes. Ik voelde me ook een gestuffte kalkoen toen ik klaar was met eten.

Vandaag was het Black Friday, de dag waarop alle grote winkelketens de grote uitverkoop houden. Dat doen ze niet op een beschaafde tijd, zoals 9 uur 's ochtends, maar om 4 uur in de ochtend! Margie, haar twee zusjes en ik waren niet de enige gekken die om die belachelijke tijd uit hun bed waren gerold. De hele parkeerplaats stond vol met auto's van mensen die net als ons dachten een paar goede koopjes te kunnen doen.

Het grootste gekkenhuis was de Wal-Mart, een soort ubersupermarkt/blokker/zeeman. Een belachelijke hoeveelheid klanten had een nog idiotere hoeveelheid meuk in hun karretjes gepleurd om zich vervolgens in een lange rij voor de kassa te vervelen.

Anyway, morgen moet ik om 3 uur opstaan omdat we het verkeer van Los Angeles willen vermeiden in de ochtend. We gaan weer kamperen in the Pinnacles! Dit keer met Myles en James, respectievelijk de vriend en een neef van Margie. Myles heeft veel ervaring met klimmen, dus we gaan een hoop leuke routes doen dit weekend.

Maandag ben ik weer terug in de bewoonde wereld van San Francisco. Ik verwacht niet dat ik dan veel vrije tijd heb; er zit een marathon van deadlines en tentamens aan te komen.

Groetjes!
- Okke

P.S. ik heb zo'n beetje besloten wat ik wil gaan doen eind december: eerst een beetje zuidelijk richting zuid-californie en dan richting texas. En dan na anderhalve week weer terug, maar dan via een iets noordelijkere route. Ik moet nog uitvissen of er wel bussen gaan langs die route, maar dat zien we dan wel weer.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home