Thursday, January 1, 2009

Los Angeles

(Dit heb ik geschreven op 28 december)

Gisteren ben ik eindelijk op pad gegaan op mijn lange tocht. Het plan was eerst om naar Dallas, Texas te rijden en daarna weer terug naar San Francisco. Na overleg met pa en ma heb ik besloten om - naar bevind van zaken - naar de oostkust te rijden. Florida, misschien een heel klein beetje verder noordelijk.

De reis naar Santa Monica, Los Angeles ging erg voorspoedig. Zonder verwarming wordt het best koud in de auto, maar met een jas aan en twee broeken was het wel te houden. Ik hoop dat het niet veel kouder wordt onderweg; misschien dat ik een verwarming moet kopen die ik in de 9V aansluiting van m'n auto kan douwen. Ik heb daar vandaag naar gezocht, maar ik kon het niet vinden.

Ik logeer bij Stuart, een man van 35. Het was mijn eerste keer couchsurfen, en voor hem ook. Hij is erg vriendelijk, maar wel heel erg gay. Hij doet erg zijn best om het me naar mijn zin te maken. Stuart werkt bij een Honda-dealer. Hij krijgt alleen betaald als hij auto's verkoopt; het lijkt me een erg stressvolle baan. Verder is er niet zo heel veel over hem te vertellen; ik heb het gevoel dat hij niet zo heel veel met zijn leven doet. Volgende week gaat hij voor het eerst in drie jaar weer reizen, ik hoop dat dat hem goed doet.

Vandaag ben ik eerst met Stuart naar zijn werk gegaan. Hij ging werken en heb ik rondgeshopt voor een verwarming. Die kon ik niet vinden, dus ik ga vanavond op internet zoeken voor eentje. Na het shoppen ben ik naar het strand gegaan en Venice Beach. Venice Beach is een van de meest toeristische straten. Vlak aan het strand staan allemaal toeristenshops en straattheater. Toen ik op het strand een biertje aan het drinken was kwam ik River tegen.

River is al drie maanden in Californie aan het rondtrekken. Hij slaapt in de buitenlucht en had al zeker een week niet gedoucht. Ik heb hem aangeboden om hem mee te nemen naar San Diego morgen. Hij heeft beloofd morgenochtend een douche te nemen.

Morgen ga ik wat spullen afleveren bij Vincent en Margie, en ik blijf slapen bij Myles. Margie stuurde me een smsje toen ze daar achter kwam: 'So I heard ure staying at myles house'. Dat klinkt niet zo vriendelijk. Ik weet niet wat er met haar aan de hand is, maar volgens mij is ze pissig op me om de een of andere reden. Ik kan niet uitvissen waarom. We zullen wel zien morgen.

Overmorgen ga ik naar Phoenix rijden. Ik hoop dat ik daar bij een gezin kan blijven slapen, en misschien ook oud & nieuw vieren. Daarna wil ik meer van Arizona zien en omhoog naar de Grand Canyon rijden.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home