Tuesday, January 6, 2009

Canyon 'n Texas

Een auto huren was een beetje te veel van het goede... Als je 25 plus bent betaal je ongeveer 25 dollar voor een dag, maar onder 25? Denk meer aan $50+... En dat kan ik niet helemaal betalen. Op zoek naar alternatief vervoer dus!

Ik kwam twee andere reizigers, Joe en Leah, tegen bij Larry. Ze wilden ook wel naar de Grand Canyon, en een pact was snel gesloten. Joe en Leah reizen bijna zonder geld; als ze geld nodig hebben verkopen ze armbanden en kettingen gemaakt van Hennepdraad. Dat loopt volgens mij niet zo geweldig, want ze hadden geen cent. We hebben de deal gesloten dat ik de benzine enzo betaalde, en dat zij me afzetten op de plaats waar ik zondagavond moest wezen: Tucson.

Ik had liever de kosten met hun gedeeld, maar dan had ik een paar dagen moeten wachten zodat ze geld konden verdienen. Ik wou een beetje opschieten om weer verder te kunnen gaan, dus ik heb besloten om dan maar wat meer te betalen. Hah!

Zaterdag rond de middag zijn we naar Flagstaff vertrokken, een dorpje 100 mijl van de Canyon. We hebben daar overnacht en zijn de volgende ochtend naar de Canyon vertrokken. Wat was dat fantastisch! Zo groot en overweldigend... Helaas konden we maar een paar uur blijven. Wie gaat er met mij mee terug over een paar jaar? De Grand Canyon is een van de dingen die je echt gezien moet hebben in je leven. Ik heb foto's zat om jullie te overtuigen van de grootsheid van de Canyon.

Ik had op een website (triphopping.com) een lift van Tucson, AZ naar Dallas, TX gevonden. Joe en Leah hebben me naar Tucson gebracht. In Tucson hebben we een nacht gecouchsurft bij een stel hippies: Richia, Rocky en Rusty. Als je eens softe hippies wilt ontmoeten moet je zeker bij ze langsgaan, want veel softer zijn ze er niet. Zulke schatten van mensen! Rocky speelt gitaar en heeft als hobby het 'pimpen' van fietsen (niet heel overtuigend, maar hij vermaakt zich uitstekend) en Richia verzorgt een moestuin.

Maandagochtend pikte Pam ('Grandma') me op in Tucson. We deelden de rit: samen rijden, samen benzine betalen... 920 mijl (1500km!) en 15 uur later zijn we in Fort Worth aangekomen, een buitenwijk van Dallas. Pam is een 'Traveling Nurse', ze werkt om de 3 maanden in een ander ziekenhuis. Dat doet ze om een beetje meer van de wereld te zien en het betaalt wat meer. Morgen gaat ze verder naar Georgia, waar haar man woont.

Ik blijf een paar dagen in Dallas, en daarna ga ik rustig op weg naar New Orleans. Ik heb een vlucht geboekt vanuit Miami naar San Francisco op de 20e. Dat is de enige deadline die ik heb.

Groetjes uit een vrij koud Texas,
- Okke

1 Comments:

Blogger Maaike said...

Ey, je blog doet 't weer!

January 7, 2009 2:08 PM  

Post a Comment

<< Home