Sunday, January 11, 2009

Rodeo!

De afgelopen paar dagen heb ik in Dallas rondgehangen bij een niuewe couchsurf host: Michael.

Michael is een fotograaf en hij heeft veel tijd voor me vrijgemaakt om me de stad te laten zien. Dat was erg gaaf. We zijn wezen Salsadansen in Fort Worth, een buitenstad van Dallas (leuke meisjes, dat moet ik echt vaker doen!), hebben Tex-Mex (Texan-Mexican food) gegeten met veel Margaritas en naar het John F. Kennedy museum geweest. Wist je dat 80% van de Amerikanen denkt dat achter de moord van Kennedy een complot zit, maar dat niemand dat kan bewijzen?

De REI, een grote buitensportzaak, had uitverkoop. Ik heb een backpack gekocht ($35!), een sjaal, muts, handschoenen en een ijzersterke spijkerbroek. Allemaal voor minder dan de helft van de prijs.

Gisteravond was de kers op de taart: we gingen naar de Rodeo van Fort Worth! Het duurt maar anderhalf uur, maar ik heb mooie cowgirls gezien die vanaf paarden lasso's om kalfjes wierpen, echte cowboys die met z'n tweeen hetzelfde deden, maar dan het kalf op de grond werkten, wilde stier rijden (ik zou ook springen als ze dat met mijn ballen deden!) en het allermooiste was nog wat ze voor de allerkleinste kinderen hadden. Alle kiddo's jonger dan 8 jaar mochten proberen een pluk uit de vacht van een schaap te stelen. De eerste die dat wist te doen won! Fantastisch. om een dozijn kinderen achter een schaap aan te zien rennen.

Ik zit nu in de trein naar Austin. Austin schijnt een leuke universiteitsstad te zijn, en ik denk dat een weekend daar precies mooi is. Maandag ga ik verder naar New Orleans (norleans zoals ze hier zeggen) en vervolgens verder naar Miami.

Naast me zit een man met Deer Jerky. Beef Jerky is super-gedroogde reepjes rund, gemarineerd in peper. Hij heeft zelf een ree geschoten, gedroogd en gepeperd. Heerlijk.

Groetjes uit niemandsland,
- Okke

0 Comments:

Post a Comment

<< Home